کد مطلب: ۱۰۰۶۱
تاریخ انتشار: سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶

پیشنهادهایی برای نمایشگاه کتاب

 هنرآنلاین: هر ساله نمایشگاه کتاب، بازار کتاب را خلاف دیگر ایام سال داغ می کند و شاید بتوان اردیبهشت را ماه کتاب و کتاب‌دوستان دانست؛ اما آنان که کل سال منتظر این فرصت هستند و دل‌شان را برای خرید کتاب در نمایشگاه صابون می‌زنند شاید بد نباشد با راهنمایی به خریدهای خود جهت دهند و کتابی بخرند که بیشترین استفاده را از مبلغی که می‌پردازند ببرند؛ اما امسال چه کتاب‌هایی به نمایشگاه رسیده‌اند و بهتر است عشق کتاب‌ها چه کتاب‌هایی بخرند و بخوانند؟

از آنجایی که نمایشگاه کتاب، هر سال ناشران را با ردیف الفبایی پشت هم صف می‌کند شاید از اولین غرفه‌هایی که بخواهیم کتابی از آن خریداری کنیم، انتشارات «افراز» باشد.

افراز با قریب به ۸۰۰ عنوان کتاب در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران شرکت خواهد کرد که ۱۰۰ عنوان آن کتاب‌هایی در حوزه‌های ادبیات داستانی، نمایش، هنر و اندیشه است. اما وقتی به غرفه افراز در نمایشگاه کتاب رسیدید گیج نشوید و فرصت خرید مجموعه کامل اشعار هوشنگ بادیه‌نشین، «رخ‌های کوچک همیشه به‌سوی» محمود شجاعی و «آیینه و آه» سیروس نیرو، داستان «اس ضد» رولان بارت که در آن بارت داستان سارازین بالزاک را از پنج منظر نقد و بررسی کرده از دست ندهید. از این غرفه می‌توانید مجموعه شعر «عطر غریب غزال مشرق‌ها»ی قاسم آهنین‌جان را هم از بخرید. پس از آن می‌توانید به نشر «آوا نوشت» بروید و «نامه شاهپور و آهوانش» و «سوغات» علی‌مراد فدایی‌نیا را بخرید.

«سوغات» ۵ حکایت از این نویسنده است که سال‌ها پیش در مجله تماشا به چاپ رسیده است. آوانوشت همچنین دو داستان از آنتوان چخوف منتشر کرده که صادق هدایت آن‌ها را ترجمه کرده بوده و تا به حال چاپ نشده‌اند. البته این داستان‌ها سال‌ها پیش در قالب روزنامه مردم، چاپ شده بودند و حسن طاهباز که مشغول تحقیق و گردآوری آثار هدایت است، آن را برای چاپ به آوانوشت سپرده است. این کتاب با عنوان «۲ برگردان و یک مقاله» آماده شده و علاوه بر  این دو داستان یک مقاله طنزآمیز هم با عنوان «مسلک علی بابا» ضمیمه‌اش شده است که این مقاله هم در روزنامه مردم چاپ شده بود. پس از خرید این کتاب‌ها می‌توانید دشمنان» آیزاک باشویس سینگر به ترجمه احمد پوری را از انتشارات باغ نو بخرید.  به غرفه بوتیمار بروید و «جشن بی‌معنایی» میلان کوندرا با ترجمه قاسم صنعوی را تهیه کنید. هنوز زود است از این غرفه پا بیرون بگذارید. بهتر است تا دور نشده‌اید چاپ دوم کتاب «مارکسیسم و نقد ادبی» تری ایگلتون ترجمه اکبر معصوم‌بیگی را هم بخرید.

انتشارات «تیسا» را به خاطر «۱۰۱ پرسش از فرهنگ» ناصر فکوهی از دست ندهید و همچنین حوض نقره که قرار بعدی ماست و جزو متفاوت‌ترین غرفه‌ها و ناشران نمایشگاه است. حوض نقره با تقویم‌های متفاوت و دست‌سازش دل بسیاری از خریداران را می‌برد. اما اگر به این غرفه رفتید کتاب «سلام آقای پاپا تریستان» صنم حسینخانی را از یاد نبرید. این کتاب اثری است طناز با چاشنی تخیلی کودکانه که خواننده می‌تواند کمال لذت را از خواندن آن ببرد. پس از آن می‌توانید به غرفه انتشارات ثالث بروید و «باید عاشق شد و خواند» محمد مفتاحی که به زندگی و شعر «م.آزاد» اختصاص دارد را بخرید و پس از مدت‌ها شناخت کامل‌تری از شاعری که کتاب مستقلی درباره او وجود ندارد به دست بیاورید و پس از آن «نام ناپذیر» و «مالوی» ساموئل بکت با ترجمه سهیل سمی را بخرید و حتما خواندن آن را به  تعجیل بیندازید. چشمه اما نزدیک‌ترین غرفه به شما خواهد بود پس از «ثالث». انتشارات چشمه که چند سالی می‌شود غایب نمایشگاه است امسال دست پر به نمایشگاه بیست و هشتم خواهد آمد.

«چسب‌زخم برای عروسک»  که هایکوهایی آمریکایی به ترجمه احمد پوری است؛ «جزء از کل» استیو تولتز و «شاگرد قصاب» پاتریک مک‌کیب ترجمه پیمان خاکسار؛ «سوکورو تازاکی بی‌رنگ و سال‌های زیارتش» از هاروکی موراکامی به ترجمه امیرمهدی حقیقت، و «کتابخانه عجیب» و «بعدِ زلزله» او به ترجمه بهرنگ رجبی بهترین‌ها برای خرید از این ناشرند. اما اگر از چشمه دل نمی‌کنید می‌توانید »جزیره شاتر« دنیس لهین به ترجمه کوروش سلیم‌زاده را نیز به این لیست اضافه کنید. این کتاب داستان شخصیتی نظامی است که در پی کشف و اعتراض به اسرار نظامی امریکا، به جزیره‌ای دور افتاده تبعید می‌شود. از ویژگی‌های برجسته این کتاب جدال میان راستی و  دروغ است و تفاوت‌هایی با نسخه‌ی اقتباس‌شده‌ی آن وجود دارد.

«مروارید» نیز «شعر و زندگی اسماعیل خویی» به کوشش محمود معتقدی را با خود خواهد آورد. «ماهی» هم وسوسه‌انگیز خواهد بود. این ناشر «زندگی عزیز»، آخرین کتاب آلیس مونرو (نویسنده برنده جایزه نوبل ۲۰۱۳) را به ترجمه مژده دقیقی، «دیگری» آرتور شنیتسلر را به ترجمه علی‌اصغر حداد، «گرینگوی پیر»  کارلوس فوئنتس با ترجمه عبدالله کوثری به نمایشگاه خواهد آورد. ماهور با کتاب «هارمونی» و چشمه با کتاب «آهنگسازی به شیوه‌ی باخ» (کنترپوان تنال) علیرضا مشایخی اهالی موسیقی را هیجان‌زده خواهند کرد و «۱۰۷ ترانه قدیمی» حمید جوان و «ردیف کودکان» نوشته علی مومنیان وحید طارمی از دیگر پیشنهادهای ما برای خرید از نمایشگاه است.

 گرچه در این گشت و گذار در نمایشگاه بی‌شک سلیقه و خریدتان از این لیست عدول کرده و ممکن است تا نیمه نمایشگاه را هم نگشته باشید، اما حداقل فرصت ورق زدن کتاب‌هایی را به دست آورده‌اید که از این لیست جا مانده‌اند.

 

 

 

 

0/700
send to friend
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST