کد مطلب: ۱۰۸۹۶
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۶

گردهمایی ایران‌شناسان بالکان و اروپای مرکزی در صوفیه

 

اولین دوره‌ی فشرده‌ی ایران‌شناسی با حضور استادان و دانشجویانی از کشورهای بلغارستان، لهستان، مجارستان، صربستان، ترکیه، آلبانی، اسلواکی و ایران از یازدهم تا هجدهم سپتامبر (۲۰ تا ۲۷ شهریور) در دانشگاه صوفیه بلغارستان برگزار می‌شود.

علی‌اصغر محمدخانی، معاون فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب، با اعلام این خبر گفت: این دوره به همت مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی (IBCE) و با همکاری دانشگاه صوفیه، مرکز فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب، مرکز سعدی‌شناسی و دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌شود و قرار است که از پس به صورت سالانه و مستمر در کشورهای عضو ادامه یابد. هدف از برگزاری این دوره، آشنایی بیشتر ایران‌شناسان منطقه با یکدیگر و دستاوردهای علمی و پژوهشی هر دانشگاه است. همچنین تحولات ادبی معاصر در ایران برای ایران‌شناسان تشریح می‌شود.

وی افزود: ایران و بلغارستان را پیوندهای دیرین سیاسی، بازرگانی، ادبی و هنری به هم نزدیک می‌کند و بلغارها حتی پیش از آغاز دوران پانصد ساله‌ی حاکمیت ترکان عثمانی در این منطقه با ایران و هنر و فرهنگ بالنده این سرزمین آشنا بوده‌اند. ولی متاسفانه آثار ادبی ترجمه شده دو کشور به زبان‌های فارسی و بلغاری چندان قابل توجه نیست و در ایران تاکنون حدود ده اثر ادبی بلغارستان به فارسی ترجمه و منتشر شده است. در بلغارستان از حدود ۱۲۰ سال پیش آشنایی با ادبیات کلاسیک فارسی آغاز شده است که سعدی از اولین شاعرانی است که در سال ۱۸۹۲ م. برخی حکایات و اشعارش و بعدها در سال ۱۹۴۶ گلستان او به طور کامل به زبان بلغاری ترجمه و منتشر شد.

محمدخانی درباره‌ی ترجمه‌ی دیگر آثار ادبی فارسی به بلغاری گفت: بعد از ترجمه‌ی آثار سعدی، ما شاهد ترجمه‌ی آثاری از خیام، حافظ، رودکی، فردوسی به بلغاری هستیم و از ادبیات معاصر فارسی تاکنون داستان‌ها و اشعاری از محمدعلی افراشته، صادق هدایت، صادق چوبک، جمال میرصادقی، نیما یوشیج، سهراب سپهری، فروغ فرخزاد، سیمین دانشور، گلی ترقی، فریبا وفی، محمود دولت‌آبادی، قیصر امین‌پور، طاهره ایبد، محبوبه میرقدیری، فرشته ساری و ... به بلغاری ترجمه و منتشر شده است.

محمدخانی گفت در این دوره‌ی فشرده ایران‌شناسی این استادان حضور دارند:

ـ ایوو پانف، علیرضا پورمحمد، لودمیلا یانوا از دانشگاه صوفیه  بلغارستان

ـ آنا کراسنا وولسکا از دانشگاه کراکوف لهستان

ـ سیلویا سوردیکووسکا و میروسلاو میچالاک از دانشگاه ورشو لهستان

ـ عبدالله رچپی از دانشگاه کوزوی آلبانی

ـ میکلوش سارکوزی، از مجارستان و مرکز شیعه‌شناسی اسلواکی

ـ مارکو یووانویچ از صربستان

ـ احمد اویسال از مرکز مطالعات ایرانی آنکارا

ـ حکی اویغور از ترکیه

ـ نعمت‌الله ایرانزاده از دانشگاه علامه طباطبایی

ـ علی‌اصغر محمدخانی، مرکز فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب

ـ کوروش کمالی سروستانی، مرکز سعدی‌شناسی

محمدخانی در پایان به دیدارهایی که در این سفر دارند اشاره کرد و گفت، در طول مدت اقامت در بلغارستان برای ایجاد زمینه گسترده‌تر همکاری‌های فرهنگی ایران و بلغارستان، دیدارهایی با هیات مدیره‌ی اتحادیه‌ی نویسندگان، اتحادیه‌ی مترجمان، خانه‌ی کتاب و کتابخانه‌ی ملی بلغارستان و جمعی از نویسندگان و شاعران و منتقدان و ناشران خواهیم داشت که درباره‌ی برگزاری همایش‌های مشترک با نویسندگان و شاعران دو کشور و ترجمه‌ی آثار ادبیات معاصر مذاکره می‌شود و همچنین با مدیران گروه‌های ایران‌شناسی و زبان و ادبیات فارسی بالکان و اروپای مرکزی بحث و گفت‌وگو داریم.

 

 

 

 

0/700
send to friend
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST