کد مطلب: ۱۲۰۷۲
تاریخ انتشار: یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۶

انتقاد «پاموک» به حکم روزنامه‌نگاران ترکیه‌ای

ایسنا:  «اورهان پاموک» مشهورترین نویسنده حال حاضر ترکیه، حکم حبس ابد سه روزنامه‌نگار هم‌وطنش را «بی‌رحمانه، ناعادلانه و غیرمنصفانه» خواند.

«ایندیپندنت» نوشت: «اورهان پاموک» نویسنده ترکیه‌ای برنده نوبل ادبیات روز گذشته به حکمی که برای سه روزنامه‌نگار ترکیه‌ای صاد شده شدیدا انتقاد کرد.

«احمد آتلان»، برادرش «مهمت» و «نازلی ایلیجاک» سه روزنامه‌نگاری هستند که پس از جریان کودتای ناموفق ترکیه در سال ۲۰۱۶ به اتهام همکاری با «فتح‌الله گولن» دستگیر شدند. برادران «آتلان» از منتقدان دولت «رجب طیب اردوغان» هستند و برای رسانه‌های اپوزیسیون کار می‌کردند. «ایلیجاک» هم به همکاری با روزنامه‌ای وابسته به جنبش «گولن» منتسب بود. حکمی که روز ۱۶ فوریه برای این سه نفر صادر شد، حبس ابد بود.

«اورهان پاموک» که از نویسندگان معترض به دولت کنونی کشورش محسوب می‌شود و به دلیل اقدام‌ها و سخنان تندش در دادگاه هم حاضر شده، این سه نفر را «نویسندگانی ارزشمند» خوانده که چهار دهه به ملت ترکیه خدمت کرده‌اند.

نویسنده «نام من سرخ» حکم دادگاه ترکیه را «بی‌رحمانه، ناعادلانه و غیرمنصفانه» توصیف کرد و گفت: «این تصمیم ظالمانه به اعتقاد عمومی مبنی بر حاکم بودن دموکراسی، قانون و نظم در کشور، صدمه می‌زند.»

«پاموک» در سال ۲۰۰۵ به جرم توهین به ترک‌ها به دادگاه کشیده شد. او در مصاحبه‌ای با یک روزنامه سوئدی گفته بود: «۳۰ هزار کرد و یک میلیون ارمنی در این خاک کشته شده‌اند.» پرونده این نویسنده سرشناس یک سال بعد بسته شد اما او دائما در مصاحبه‌های خود به سیاست‌های حاکم در کشورش انتقاد می‌کند.

گفته می‌شود حدود ۱۵۰ فعال رسانه‌ای هم‌اکنون در زندان‌های ترکیه محبوس هستند. این کشور رتبه ۱۵۵ را در فهرست ۱۸۸ عنوانی آزادی رسانه‌های «گزارشگران بدون ‌مرز» دارد.

«اورهان پاموک» به عنوان یکی از مطرح‌ترین رمان‌نویسان ترکیه، خالق آثاری چون «زندگی نو»، «موزه معصومیت»، «برف»، «کتاب سیاه»، «نام من سرخ» و اثر زندگی‌نامه‌ای «استانبول» است. «پاموک» اولین رمانش «جودت بیک و پسرانش» را در سال ۱۹۸۲ به چاپ رساند و یک سال پس از آن «خانه خاموش» را منتشر کرد. او نوبل ادبیات را در سال ۲۰۰۶ به خود اختصاص داد. «پاموک» در سال ۲۰۰۳ جایزه «ایمپک دوبلین» را برای «نام من سرخ» دریافت کرد. آثار این نویسنده تاکنون به بیش از ۴۰ زبان ترجمه شده و بیش از ۱۱ میلیون جلد در سرتاسر جهان فروش داشته‌ است.

 

0/700
send to friend
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST