کد مطلب: ۲۲۵۰۲
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۹

تأمّلاتی در تتبّعاتِ مونتنی

میشل اِیْکِم دومونتنی (۱۵۹۲ - ۱۵۳۳)، فیلسوفِ تردیدگرا و ادیبِ فرانسوی عصرِ رنسانس و نویسنده‌ی کتاب مقالات ـ تَتَبُّعات«Essays»،  فلسفه را «هنرِ خوب زندگی کردن» می‌داند. شیوه‌ی نگرشیِ مونتنی بیش و پیش از هر چیز وفادار به زندگی است، چنانکه شیوه‌ی نگارشی او، در بیان ژرف‌ترین‌ مضامینِ اندیشگی، به‌سانِ زندگی ساده و بی‌پیرایه است.

«تتبّعاتِ» مونتنی را می‌توان، نه در تاریخ اروپا، بلکه در تاریخ جهان، کتابی منحصر به‌ فرد دانست؛ چرا که، نه به‌سانِ کتاب‌های بسیاری، درباره‌ی زندگی، بلکه یک «کتابِ زندگی»، و به عبارت دقیق‌تر، یک «کتاب ـ زندگی» است. به نظر می‌رسد که گوستاو فلوبر به همین خاطر بود که به دوستانش توصیه می‌کرد: «سعی نکنید مانند بچه‌ها مقالاتِ مونتنی (تتبّعات) را به منظورِ سرگرمی یا مانندِ جاه‌طلبان، به منظورِ یادگرفتن بخوانید. برای زندگی کردن آن را بخوانید.»

نشست هفتگی شهر کتاب در روز سه‌شنبه اول مهر ساعت ۱۱ صبح به «تأمّلاتی در تتبّعاتِ مونتنی» اختصاص دارد که با سخنرانی مسعود زنجانی به صورت مجازی برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را از اینستاگرام این مرکز به نشانی Instagram/bookcityculturalcenter به طور مستقیم پیگیری کنند.

 

0/700
send to friend
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST