کد مطلب: ۳۰۹۲۹
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲ آذر ۱۴۰۱

هانا آرنت و انسان‌ورزی

اگر نگوییم هانا آرنت بزرگ‌ترین متفکر امر سیاسی در سده‌ی بیستم است بی‌شک یکی از مهم‌ترین آن‌ها و به طور قطع یکی از مبتکرترین و اصیل‌ترین اندیشه‌ورزان است. دوران زندگی او با جریان‌های عمده و سرنوشت‌ساز، به ویژه در میانه‌ی سده هم‌زمان بوده، از یک‌سو سده‌ی بیستم عصر «طغیان توده‌ها» شناسایی شده و مردمان عادی و عاری از هر امتیاز طبقاتی اجتماعی به بازیگران امر سیاسی تبدیل شده‌اند و از سوی دیگر قوی‌ترین جریان های ضددموکراسی یعنی استبداد تام ـ نازیسم و فاشیسم ـ بیشترین میدان بازی را از آن خود کرده‌اند. آرنت در آثارش جلوه‌هایی از این دو جنبه را با مهارت یک استاد و با بینشگری درگیرانه به تصویر کشیده است.

به تازگی کتاب «هانا آرنت ومحبت به دنیا، زندگی یک زن بی‌وطن» نوشته‌ی الیزابت یانگ بروئل با ترجمه‌ی فرهنگ رجایی به همت نشر مانوش منتشر شده است. در این زیستنامه  یانگ بروئل که در دوره‌ی دکتری شاگرد آرنت بود، با مهارت و دقت دانشوری، تصویرانگاره‌ی مفصل و همدلانه‌ای از تحول زندگی شخصی آرنت، از تولد تا مرگ و تحول بنای اندیشگی او از فلسفه و کلام به نظریه‌ی سیاسی و بالاخره به فلسفه را به تصویر می‌کشد.

نشست هفتگی شهر کتاب در روز سه‌شنبه هشتم آذر ساعت ۱۵ به بحث و گفت‌وگو درباره‌ی کتاب «هانا آرنت و محبت به دنیا» اختصاص دارد که با حضور دکتر فرهنگ رجایی برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، کانال تلگرام bookcitycc و صفحه‌ی این مرکز در آپارات پیگیری کنند.

 

 

0/700
send to friend
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST