نگاهی به کتاب «جلوه تاریخ در شرح نهجالبلاغه»
محققان به یک سوال مهم پاسخ میدهند
سعید فلاحفر: درهای آهنی روزگاری جای درهای چوبی را گرفتند و با جایگاه اجتماعی مالک خانه بیارتباط نبودند.
ورثههایی که سینماها را تعطیل میکنند یا کرونایی که سبب بیرونقی شده است و فرصت را برای آن دسته از صاحبان سینما فراهم کرده است تا به آرزوی چندساله خود، یعنی تعطیلی و تغییر کاربری برسند؟
به مناسبت ۵ اسفند، روز مهندس
تأملی بر ۳۰ سال ترجمه آثار فلسفی
نوشتاری به بهانه انتشار مجموعه کامل اشعار شاپور بنیاد
در هنرهای تجسمی، کولاژ به عنوان فرمی از هنر پذیرفته شده است. نمونههای برجستهتر کولاژ را در سینمای مستند هم میتوانیم ببینیم. اما چرا با وجود علاقه زیاد ما ایرانیان به فرمهای تجربی و نوآوریهای آوانگارد غرب، اثری از کولاژ در ادبیاتمان نمیبینیم؟
نگاهی به «زندگی سراسر فهم مساله است» نعمتالله فاضلی
شکوههای غریبانهی غفران بدخشانی، صدای اعتراض غیر مستقیم ملتی بزرگ است به متولیان فرهنگی کشور عزیزمان ایران که چرا مدعیان گسترش و تقویت و ترویج زبان فارسی، چراغِ رو به خاموشی خانه را رها کردهاند و سیر در اقصای عالم میکنند؟
در جستوجوی تفسیرِ «المعنی هو اللّه»
عبارت فرهنگ ما به فرهنگی که ما در آن زاده شدهایم برنمیگردد چون ما ممکن است مهاجرت کرده باشیم یا فرهنگ دیگری را برگزیده باشیم. پس فرهنگ ما آن فرهنگی است که ما آن را زندگی میکنیم، ما را شکل داده و با آن معرفی میشویم.
گروه واژهگزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی مروری داشته بر واژههایی که توسط فرهنگستان اول مصوب شده و از دید صادق هدایت «ناکارآمد» و «خندهآور» بودند.
گاهی به اهمیت و کارکرد هیچانهها، گونهای قدیمی از ادبیات کودک در جهان
خواندن خانم دلووی به عنوان (حداقل در بخشی) «رمانی اختصاص داده شده به آنفولانزا»، باعث میشود لذت کلاریسا در پیمودن شهر به شکلی جدید دیده شود.
این یاداشت تاملی است در باب این پرسش که: منشا غالب رنج و دردهای ما انسانها در طول تاریخ کدام نگرش بوده است: مطلقانگاری یا نسبیانگاری؟
رمان «وزارت درد» نوشته دوبراوکا اوگرشیچ درباره زندگی مهاجران و پناهندگان یوگسلاوی سابق به اروپای غربی است که در موقعیتهای برزخگون مختلف و دنیاهای موازی محصور شده بودند.
تمرکز بر روی مجرم به عنوان عامل اصلی ارتکاب جرم، سبب غفلت از زمینههای اصلی ارتکاب جرم و رفع مسئولیت سازمانهای مربوط میشود.