کد مطلب: ۲۹۴۳
تاریخ انتشار: یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۱

غزل پست مدرن فقط در وبلاگ‌ها حیات دارد

مهر: سعید بیابانکی، شاعر در خصوص تازه‌ترین کتاب‌های منتشر شده خود گفت: کتاب «جامه‌دران» آخرین کتاب من است که شامل ۳۵ شعر آیینی در قالب‌های سنتی، غزل، مثنوی و چهارپاره است و انتشارات فصل پنجم آن را همزمان با ماه محرم منتشر کرده که سه بار نیز تاکنون تجدید چاپ شده است.
سردبیر سایت واحد ادبیات حوزه هنری همچنین از انتشار کتاب جدید خود خبر داد و افزود: مجموعه‌ای از نثر‌ها و نوشته‌های من در زمینه طنز با عنوان «ضدحالات» در دست چاپ است که توسط انتشارات مروارید تا اسفند ماه جاری منتشر می‌شود.
مسئول انجمن شعر طنز حوزه هنری با بیان اینکه ماندگاری شعر بستگی به کشف‌های تازه در آن دارد، اظهارکرد: راز توفیق و ماندگاری شعر، حرف‌های تازه و بیان دغدغه‌های مشترک مردم است. اگر شعر به حرف تازه و کشف تازه نینجامد و موضوع‌های متعدد را تکرار کند کاری انجام نداده است زیرا همیشه افق‌های تازه مورد استقبال قرار می‌گیرد. شعر هر چقدر به زبان روز نزدیک‌تر باشد توفیق بیشتری پیدا می‌کند.
شاعر مجموعه شعر «نه ترنجی، نه اناری» غزل پست مدرن را محصول اینترنت دانست و افزود: غزل پست مدرن محصول اینترنت و وبلاگ است. در دنیای واقعی کتاب و مطبوعات نتوانسته عرض اندام کند به دلیل اینکه اینگونه غزل‌ها به چیزهایی معتقدند که خوشایند افکار عمومی نیست. غزل پست مدرن بسیاری از خط قرمز‌ها را رد کرده است و این‌ها جایی در ادبیات ندارند. شعری که نشود آن را به صورت کتاب منتشر کرد چطور می‌تواند ماندگار شود. من با این جریان و اینگونه شعر نسبتی ندارم.
شاعر مجموعه شعر نیمی از خورشید ادامه داد: باید دغدغه شعر مردم و انسان باشد. طبیعتا هر انسانی دارای پارمترهای ازلی و ابدی است اگر در شعر به این‌ها پرداخته شود به رسالت خود عمل کرده است. دغدغه انسان امروزی تنهایی، آزادگی و در قید و بند صاحبان زور و زر نبودن است. اگر چه دغدغه‌های معیشتی و اقتصادی هم از انسان دور نیست.
این شاعر در پاسخ به این سئوال که چرا شعرهای امروز حال و هوای افسرده به خود گرفته است، گفت: انسان امروز یک انسان تنهاست و شاید شعر بتواند بخشی از تنهایی انسان را پر کند. به نظر من شعر زاییده غم و اندوه است. در یک کلام زیر بنای شعر، غم است. اما وقتی شعر مولانا و حافظ را می‌خوانید اندوهی در آن نمی‌بینید.
بیابانکی افزود: شعر تعریف‌ناپذیر است و قابل وصف نیست، اما قابل درک است. از زیر مجموعه کلام و زبان استخراج می‌شود و یک جور متن است البته بعضی‌ها برای شعر تعریف دارند مثل اینکه گفته شده شعر در زمان اتفاق افتاده یا شعر رستاخیز زمان است.

0/700
send to friend
نظرات 2
  • 0
    0
    پاسخ به این نظر
    بدون نام دوشنبه 7 اسفند 1391
    رستاخیز کلمات،نه رستاخیز زمان!
  • 0
    0
    پاسخ به این نظر
    غزل دوشنبه 7 اسفند 1391
    اتفاقن شعرای بیابانکی بدرد وبلاگها میخوره چون دغدغه ما مردم نیست واگر غزل پست مدرن تو وبلاگه واسه اینه که هم اندیشان بیابانکی بهش مجوز نمیدن
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST