کد مطلب: ۳۰۰۷۱
تاریخ انتشار: دوشنبه ۶ تیر ۱۴۰۱

انتشار «شناخت شریعت» و «ابوسُلیمان دارانی»

ایسنا:‌ ترجمه کتاب‌های «شناخت شریعت» نوشته محمد کشاوجی و رفیق عبدالله و «ابوسلیمان دارانی» نوشته ریشارد گراملیش منتشر شده‌اند.

 به گزارش ایسنا، کتاب «شناخت شریعت؛ فقه اسلامی در دهکده جهانی» نوشته محمد کشاوجی و رفیق عبدالله با ترجمه نورالدین الله‌دینی  در ۴۴۰ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۱۴۰ هزار تومان در نشر نامک عرضه شده است.

«شریعت؛ خاستگاه وحیانی و تحول و تطور آن در سیر تاریخ»، «قضاوت در حکومت امویان(۴۰-۱۳۲ ق /-۷۵۰م)، تثبیت مکاتب فقهی در حکومت عباسیان (۱۳۲-۶۵۶ق/۷۵۰-۱۲۵۸م)»، «تحولات بعد از شافعی»، «صلای اصلاحات- از تنظیمات تا بهار عربی»، «تشیع و نظریه فقهی»، «جلوه‌های گوناگون شریعت»، «اجتهاد نوین»، «شریعت و حقوق بشر»، «عدالت کیفری در اسلامـ و «اسلام و اخلاق» فصل‌های این کتاب هستند.

در بخشی از پیش‌گفتار مترجم می‌خوانیم: کتابی که اینک پیش رو دارید، ترجمه فارسی پژوهش دو وکیل مسلمان است که در فصل پایانی کتاب خود را چنین معرفی می‌کنند: «ما هر دو وکیل و تحصیل ‌کرده غرب هستیم و در جامعه  مستعمره انگلیس متولد شده‌ایم که خودِ این جامعه به واسطه نژادپرستی و استعمار لطمه خورده است. ما اکنون به عنوان بخشی از جمعیت مسلمانان مهاجر این کشور در انگلستان زندگی می‌کنیم. بدون تردید در چنین محیط و بستر اجتماعی، تعلیم و تربیت، نقش خانواده، طبقه و تمایل شخصی، برخی هنجارهای‌ فرهنگی را القا می‌کند. تحصیلات خود ما بخشی از میراث یهودی- مسیحی و کلاسیک اروپای غربی است که در طول سده‌ها به عنوان جهان معاصر غرب توسعه یافته است؛ جهانی با ارزش‌ها و شیوه‌های سکولار، تجربی، علمی و فن‌آوری خود، از جله مفاهیم مربوط به حقوق افراد که بیشتر تئوری‌ها و عملکردهای حقوقی غربی را در بر می‌گیرد. ما از این ارزش‌ها به عنوان مظهر کمال و رشد یافتگی حمایت نمی‌کنیم، بلکه به دور از آن، سرمایه‌داری معاصر، با دل‌مشغولی خود با بازار، استثمار مردم  و سیاره زمین، نوشدارویی برای بلاهای ماندگاری که به جامعه بشری روی می‌دهد، نیست.»

نخستین مخاطبان این اثر، جامعه مسلمانان مهاجر در کشورهای غیرمسلمان (عمدتا اهل تسنن) و جوامعی است که این مسلمانان در میان آن‌ها زندگی می‌کنند و هر از چند گاهی از طریق رسانه‌ها درباره اجرای برخی از احکام شریعت و یا به طور کلی درباره شریعت می‌شنوند. این نویسندگان محترم بر آن هستند «تا پیش‌زمینه کاملی از فقه اسلامی را در اختیار خوانندگان خود قرار دهند و بر خاستگاه، تحول و تکامل تدریجی و مسائلی تأکید کنند که بر رشد و ماهیت آن تأثیرگذار بوده است. این کتاب به بررسی تاریخ طولانی و گاه پیچیده شریعت می‌پردازد که از قرن اول هجری/هفتم میلادی و در زمان نزول قرآن آغاز شد و در بستر قوانین موجود در عربستان و قوانین امپراتوری‌های همجوار آن با توجه به تغییراتی که اسلام در آداب و سنن آن‌ منطقه ایجاد کرد، پدید آمد.»

در نوشته پشت جلد کتاب هم آمده است: «ضرورت‌های جهان در حال تحول، اقتضا می‌کند که برخی از مسلمانان در شیوه‌های دین‌داری خود بازنگری کنند، تا بتوانند پاسخی درخور به پرسش‌های انسان معاصر بدهند. پرسش‌هایی که گاه چنان سهمگین‌اند که ما را به تعمیق و ژرف‌اندیشی در بنیادهای دینی فرامی‌خوانند. این کوشش مسئولانه و دردمندانه در راستای یافتن راهی برای پیوند شریعت، عقلانیت و حقوق بشر، ضرورتی است که هر روز بیشتر احساس می‌شود. اگرچه در سده‌های اخیر بیش از گذشته، مصلحان دینی گام‌های بلندی در این راه برداشته‌اند، اما همچنان کارهای نکرده بسیاری هست تا به نقطه توازن دین و معاصریت برسیم. صلای اصلاحات از تنظیمات تا بهار عربی، تصویری ممتد و تاریخ‌مند از جنبش‌های مختلف اصلاح‌گری است که نیاز مجدد بازنگری در کاربرد شریعت را گوشزد می‌کند. انطباق احکام با شرایط نیز سخن تازه‌ای در قلمرو شریعت نیست و آن‌چنان که برخی تصور می‌کنند، بدعت شمرده نمی‌شود. بی‌تردید معنای راستین اجتهاد نیز همین است. توجه دین‌شناسان و مصلحان به دو اصل ضرورت و مصلحت، جامعه معاصر و دین‌داران را بیشتر به هم نزدیک می‌کند.»

همچنین کتاب «ابو سُلیمان دارانی؛ عارفی از شام» نوشته ریشارد گراملیش با ترجمه شیرین شادفر در ۱۱۲ صفحه با شمارگان ۸۸۰ نسخه و قیمت ۵۰ هزار تومان در نشر یاد شده در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

در نوشته پشت جلد کتاب عنوان شده است:  ابوسلیمان دارانی از عرفای نام‌آشنا و  معتبر سده دوم و سوم هجری در شام به شمار می‌رود. او به سبب سلوک خاص خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما ابری از ابهام بر بخش عمده زندگی و اندیشه‌های او سایه افکنده است و درباره او در منابع جز اطلاعاتی پراکنده بر جای نمانده است. با این حال، مولف کوشیده است تا در نوشته‌ حاضر با تکیه بر همین اطلاعات اندک، تصویری کلی از زندگی، دنیای عقاید و اصول سلوک او به دست دهد.

 

0/700
send to friend
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST