در زیر شاخه «علوم سیاسی» نیز 193 کتاب به چاپ رسیده که از این تعداد 117 عنوان کتاب تالیفی، 76 عنوان ترجمه، 134 عنوان کتاب چاپ اول و 59 عنوان تجدید چاپ است. بر اساس آمار این زیرشاخه کتابهای حوزه علوم سیاسی با اختصاص 4 درصد از سهم بازار کتابهای علوم اجتماعی، در آخرین رده قرار میگیرد و به ترتیب حوزه علوم اجتماعی و جامعه شناسی با 43 درصد سهم، مدیریت، اقتصاد و بازرگانی با 36 درصد و حقوق با 17 درصد در ردههای نخست تا سوم قرار میگیرند.
با توجه به اختصاص 43 درصد سهم از بازار کتابهای علوم اجتماعی به موضوع جامعه شناسی و علوم اجتماعی متوجه علاقهمندی مخاطبان ایرانی طی سالهای اخیر به این حوزه میشویم که نشان از توجه جامعه ایرانی به مسایل و نیازهایش دارد. تلاشهای اخیر صاحب نظران حوزه علوم اجتماعی و جامعه شناسان در تشخیص مسایل مبتلا به جامعه ایرانی و سعی در پاسخگویی به آن در این رشد دو برابری کتابهای حوزه علوم اجتماعی کمک کرده است.
بر اساس این گزارش، راه یافتن برخی از عناوین کتابهای حوزه علوم اجتماعی به سبد پرفروشهای کتاب در سالهای متمادی نشان داده که اگر زبان مورد استفاده در کتابها سادهتر و روان تر باشد و به نوعی عمومی سازی دانش علوم اجتماعی برای مخاطبان را در نظر بگیرد میتواند در افزایش خرید این کتابها از سوی کتابخوانان موثر باشد.
تجدید چاپ مکرر آثاری چون «ما ایرانیان»، «ایران بر لبه تیغ»، «جامعه شناسی نخبه کشی» و … نشان میدهد که ایرانیان همواره به دنبال پاسخ به این سوال هستند که ما چگونه باید عقب ماندگیهایمان را در حوزههای مختلف جبران کنیم. توجه به مساله ایران و جامعه ایرانی از سوی نظریه پردازان و صاحب نظران این حوزه میتواند همواره کتابهای علوم اجتماعی را در صدر فهرست علاقهمندی های مخاطبان جامعه ایرانی بگذارد.
در پایان باید گفت، علوم اجتماعی و کارنامه نشر آن در ایران به رغم همه چالشهایی که پس از انقلاب اسلامی داشته هنوز هم میکوشد تا نسبت خود را با جامعه ایرانی و مسایلش مشخص و البته روشن کند اگر در این میان موانعی چون قدرت به معنای فوکویی بر سر راهش نباشد.