img
img
img
img
img
img
تاریخ انتشار: 1 دی 1404
روایتِ دوازده روز سرگردانی در همسایگی؛ شبی برای سفر، لبخند و کتاب

منصور ضابطیان در جمع مخاطبان شهرکتاب آمل از «بلاتکلیف» گفت؛

روایتِ دوازده روز سرگردانی در همسایگی؛ شبی برای سفر، لبخند و کتاب

 

منصور ضابطیان، روزنامه‌نگار و نویسنده‌، در جمع مشتاقان ادبیات و سفر در شهرکتاب آمل، ضمن رونمایی از اثر تازه‌اش «بلاتکلیف»، شبی خاطره‌انگیز را با محوریت حمایت از بیماران مبتلا به ام‌اس رقم زد.

 عصر پنجشنبه ۱۳ آذرماه، فروشگاه شهرکتاب آمل میزبان منصور ضابطیان بود تا در نشستی صمیمانه، کتاب جدید او با عنوان «بلاتکلیف» نقد و رونمایی شود. این مراسم که هم‌زمان با بارش نخستین باران پس از مدت‌ها خشک‌سالی در کشور برگزار شد، با استقبال گرم و پرشور مردم فرهنگ‌دوست آمل همراه بود.

 روایت سرگردانی در همسایگی؛ چرا «بلاتکلیف»؟

در ابتدای این نشست، ضابطیان در پاسخ به پرسش‌های حاضران درباره‌ی وجه‌تسمیه‌ی کتاب جدیدش توضیحاتی ارائه داد. وی «بلاتکلیف» را روایتگر سفری متفاوت به کشور ترکیه دانست؛ سفری که در بازه‌ی زمانیِ خاص و پرالتهابِ یک جنگ و تنش ۱۲ روزه انجام شده است.

نویسنده در این‌باره گفت: «نام کتاب استعاره‌ای از وضعیت روحی و عینیِ مسافرانی است که در آن شرایط خاص، نوعی سرگردانی و بی‌تکلیفی را تجربه می‌کردند.» او در ادامه به تشریح مشاهدات خود از جامعه‌ی ترکیه در آن روزهای بحرانی پرداخت و به سالات مخاطبان درباره‌ی رفتارشناسی مردم ترکیه، واکنش رانندگان، وضعیت امنیت و همچنین نگاهِ ایرانیانِ ساکن ترکیه به این تحولات پاسخ داد.

ضابطیان همچنین مژده داد که سفرنامه‌ی جدیدش که حاصل سفر به شهر «ورشو» در لهستان است، مراحل آماده‌سازی را طی می‌کند و قرار است پس از تعطیلات نوروز منتشر و راهی بازار نشر شود.

 اقدامی خیرخواهانه برای انجمن ام‌اس

نقطه‌ی عطف و متمایز این نشست فرهنگی، رویکرد خیرخواهانه و مسئولیت اجتماعیِ آن بود. با توافق منصور ضابطیان و مدیریت شهرکتاب آمل، بخشی از عواید این نشست و مبالغ جمع‌آوری‌شده به‌صورت داوطلبانه، به «انجمن حمایت از بیماران ام‌اس شهرستان آمل» اهدا شد.

در همین راستا، اعضای این انجمن به‌عنوان مهمانان ویژه در مراسم حضور داشتند و از این اقدام فرهنگی-حمایتی قدردانی کردند.

کتاب‌خوانی و جشن امضا

در پایان این مراسم، منصور ضابطیان بخش‌هایی منتخب از کتاب «بلاتکلیف» را برای حاضران خواند که با تشویق حضار روبه‌رو شد. پایان‌بخشِ این عصرِ بارانی و فرهنگی، برگزاری جشن امضاء، گرفتن عکس‌های یادگاری و گفت‌وگوهای چهره‌به‌چهره‌ی نویسنده با مخاطبان بود.